Tejcukor-érzékenység (laktózintolerancia) genetikai vizsgálat

Laktózintolerancia vizsgálatunk segítségével gyorsan és fájdalommentesen kimutatható a tejcukor-érzékenységre való genetikai hajlam.

Mi a tejcukor-érzékenység?

A tejcukrot (laktózt) a bélben a laktáz nevű enzim bontja le. Ez a csecsemők számára létfontosságú folyamat felnőttkorban normálisan lecsökken, de a törzsfejlődés során előnyei miatt elterjedt egy olyan genetikai változat, amely lehetővé tette a tej emésztését felnőtt korban is. Akiknél mégis megmaradt a felnőttkori tejcukor-érzékenység (Magyarországon 15-37%, az ázsiai és afrikai népességben 80-100%), a tej- és tejtermékfogyasztást követően hasi fájdalom, hasmenés, puffadás, hányinger alakul ki.

Hogyan diagnosztizálható?

A diagnózis felállítására alkalmazott laktózterhelés utáni kilégzési teszt épp ezért kellemetlen, míg a genetikai eltérés vizsgálata a primer betegség esetén pontosabb, és kényelmetlenséggel nem jár. Amennyiben a laboratóriumi lelet és a klinikai vizsgálat alapján szakorvos felállítja a laktózintolerancia diagnózisát, kiállítható az adókedvezményre jogosító igazolás. Az állapot elkülönítendő a veleszületett teljes laktázhiánytól, a szerzett (pl. gyulladásos bélbetegség, fertőzés, lisztérzékenység, antibiotikumszedés) átmeneti intoleranciától, illetve a tejfehérje-allergiától.

A vizsgálat helyszíne: 

  • Kék Hold Alternatív Gyógycentrum – Érd, Budai út 12.
  • Kék Hold Alternatív Gyógycentrum – Lajosmizse, Dózsa György út 106.

 

Ára: 10.900 Ft

További kérdés esetén keressen minket bizalommal!

JELENTKEZZEN BE HOZZÁNK ONLINE!

Vizsgálat típusa*
Vizsgálat helyszíne*
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail cím*
Telefonszám*