PCR teszt

A PCR tesztelés során az orrból és a garatból vett mintákban mutatható ki a koronavírus jelenléte, ezáltal a PCR teszt azt mutatja ki, hogy a vírus jelen van-e a vizsgált légutakban. PCR és Antigén gyorsteszt esetében nem tudjuk mellőzni a pontos protokollt, azaz kérés esetén sem válthatja fel az orrgarat mintavételt szájgarat tesztelés.

A mintavétel néhány másodpercig tart és némi diszkomfort érzéssel járhat.
Eredmény: 18 órán belül email címre, PDF formátumban, angolul-németül-magyarul, QR kóddal ellátva, hivatalos pecséttel

Ezen vizsgálatunk az éppen aktuális fertőzöttségről nyújt információt már jóval a tünetek megjelenése előtt, ezért nem csupán diagnosztikus vizsgálat, hanem klasszikus szűrővizsgálatként is használható módszer. 

Nem alkalmas védettséget igazoló okmány igénylésére, de pozitív teszt esetén automatikusan védettségi igazolványt kap a fertőzött betegségét követően. 

Jelenleg ez a legmegbízhatóbb, legmagasabb érzékenységű, hatóságilag elfogadott koronavírus vizsgálat típus a COVID fertőzés igazolására, mert már alacsony vírusszint esetén is képes pozitív eredményt adni. Az egyetlen hivatalosan elfogadott teszt az aktuális fertőzöttség kimutatására, molekuláris biológiai módszerrel, aktív fertőzöttség esetén. Uniós digitális COVID igazolvány kiadásához alkalmas.

 

Hogyan készüljön fel a tesztre?

A mintavételhez az alábbiak betartására van szükség az Ön részéről már a mintavételt megelőző 3 órában:

  • ne egyen vagy igyon, ne dohányozzon, ne használjon orrsprayt,
  • ne mossa meg a fogát, és semmiképpen ne használjon szájvizet,
  • mindennemű rágógumi, cukorka, szopogatós tabletta kerülendő.

 

Mi a tesztelés menete?

  • Ön megérkezik a helyszínre
  • A helyszínen az orr- és garat nyálkahártyáról veszünk mintát
  • Az eredményről e-mailben tájékoztatjuk

 

Milyen eredményt kaphatok?

A teszt eredménye lehet:

  • pozitív: jelen van a vírus
  • negatív: nincsen jelen a vírus
  • ismétlés javasolt: nem volt megfelelő a mintavétel (Leginkább akkor fordul elő, ha nem tartotta be a szabályokat, pl. ivott nem sokkal a mintavétel előtt, ami lemosta a garatot.)

 

Ha Önnek negatív lett az eredménye a PCR tesztelés során, az annyit jelent, hogy Ön nem fertőz aktívan, azonban ez nem jelenti azt, hogy Ön időközben nem találkozhatott pozitív koronavírusos beteggel, így ha ez a veszély fennáll, a találkozást követő néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

Jelentkezzen be ügyfélszolgálatunkon!

JELENTKEZZEN BE HOZZÁNK ONLINE!

Vizsgálat típusa*
Vizsgálat helyszíne*
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail cím*
Telefonszám*