Nutritív (táplálék) 20-as allergiapanel (allergénspecifikus IgE)

Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat.

Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat.

Kinek javasolt? 

Azoknak ajánljuk, akik az alábbi ételallergiára utaló tüneteket észlelik: 

Hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság).

A betegség felismerését nehezíti, hogy a tünetek sok esetben az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem minden esetben világos. 

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. Az allergiás reakció esetén jelentősen megemelkedhet az össz-IgE és a gyulladáskor keletkező fehérjemolekulák (allergénspecifikus IgE) szintje, ezért a laborvizsgálat során több más mellett ezeket az értékeket mérik.

Mely táplálékokról tájékoztat a vizsgálat?

Tojás, tojásfehérje, tehéntej, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szója, narancs, alma, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kivi, zeller, mandula, mogyoró, kókuszdió, paradió.

A vizsgálat helyszíne: 

  • Kék Hold Alternatív Gyógycentrum – Érd, Budai út 12.
  • Kék Hold Alternatív Gyógycentrum – Lajosmizse, Dózsa György út 106.

 

Ára: 12 900 Ft

További kérdés esetén keressen minket bizalommal!

JELENTKEZZEN BE HOZZÁNK ONLINE!

Vizsgálat típusa*
Vizsgálat helyszíne*
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail cím*
Telefonszám*