Antigén gyorsteszt orrnyálkahártyáról

Az Antigén tesztelés során az orrból vett mintákban mutatható ki a koronavírus jelenléte, így ez a teszt azt mutatja ki, hogy a vírus a tesztelés pillanatában jelen van-e a vizsgált légutakban. Eza teszt olcsóbb, de jóval kellemetlenebb, mint a nyalókás antigén teszt, bár gyorsasága miatt kedvelt, leginkább ott alkalmazzák, ahol rövid idő alatt szeretnének eredményt kapni. 

Ha a közelmúltban igazoltan átesett koronavírus fertőzésen, akkor esély van rá, hogy PCR-tesztje továbbra is pozitív lesz annak ellenére, hogy már nem fertőz és nem is beteg. Ezekben az esetekben kifejezetten javasoljuk az antigén-teszt elvégzését, ha újbóli megbetegedéstől tartunk, vagy gyógyulásukról szeretnének visszaigazolást kapni. Az antigén-teszt ebben a speciális esetben megbízhatóbb. 

Mintavételi pontjainkon Singclean antigén-gyorstesztet használunk, amely rendelkezik EU megfelelőségi nyilatkozattal, a termék az Európai Unióban regisztrálva van. 

  • OGYÉI nyilvántartási száma: HU/CA/71782-3/20

Ezen vizsgálatunk az éppen aktuális fertőzöttségről nyújt információt, így nem alkalmas védettséget igazoló okmány igénylésére, de pozitív koronavírus-teszt esetén automatikusan védettségi igazolványt kap a fertőzött betegségét követően.  

Eredmény: 20 perc, helyszínen vagy 2 órán belül emailben PDF formátumban, angolul vagy magyarul, QR kód nélkül, hivatalos pecséttel

 

Hogyan készüljön fel a tesztre?

A mintavételhez az alábbiak betartására van szükség az Ön részéről már a mintavételt megelőző 3 órában:

  • ne dohányozzon, ne használjon orrsprayt,
  • semmi olyat ne csináljon, ami az orrüregben a nyálkát módosíthatja.

 

Mi a tesztelés menete?

  • Megérkezik a helyszínre.
  • A helyszínen az orrnyálkahártyáról veszünk mintát.
  • 10 percen belül kézbe kapja a hivatalos eredményt papír alapon vagy 2 órán belül e-mailen küldjük PDF formátumban. (angolul vagy magyarul).

 

Milyen eredményt kaphatok?

A teszt eredménye lehet:

  • pozitív: jelen van a vírus
  • negatív: nincsen jelen a vírus
  • ismétlés javasolt: nem volt megfelelő a mintavétel (Leginkább akkor fordul elő, ha nem tartotta be a fenti szabályokat)

Jelentkezzen be ügyfélszolgálatunkon! 

JELENTKEZZEN BE HOZZÁNK ONLINE!

Vizsgálat típusa*
Vizsgálat helyszíne*
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail cím*
Telefonszám*